3 Eylül 2016 Cumartesi

CROSS Mor Mürekkep İncelemesi


Bir mor mürekkep incelemesi ile daha birlikteyiz. Mürekkep çekmecemde en fazla bulunan renk olan mor, aynı zamanda gündelik olarak da etrafımda görmekten hoşlandığım renklerin başında geliyor. 


Bu işlerle biraz ilgilenenlerin bildiği gibi Cross, mürekkep alanında pek de ön planda olmayan bir marka olagelmişti, klasik Pelikan mürekkep şişesi dediğimiz şişelerde yine klasik renklere sahip olan Cross,mürekkeplerini Almanya'da üretiyordu. Sonrasında yani şu an firma kendi içinde mürekkep devrimi yaptı diyebiliriz. Bunun neticesinde siyah,mavi,mavi-siyah,yeşil,mor,kırmızı mürekkeplere sahip, tamamen farklı, keskin hatlara sahip köşeli şişelerini şeffaf kutulara koyup piyasaya sürdü. 

Hem şişe olarak hem de içerik olarak farklı olan Cross mürekkepler uluslararası (ISO) standartlara uygun olarak arşivlik olarak üretilmiş.

*Üstteki eski kutu etiketi, alttaki ise yeni şişe üzerinde yer alan etiket

Yeni Cross mürekkeplerin üretim fabrikası Çin'de yer alıyor. Eski seri mürekkeplerinde herhangi bir koku yokken yeni serinin çok ilaçsı koktuğunu, Amerikan mürekkeplerine bu konuda oludukça benzediğini belirtmeden geçemeyeceğim(Misal: Noodler's Ink).

*Gün ışığındaki test örneği

Mürekkep göründüğü üzere lavanta moru gibi, çok koyu bir ton değil biraz soluk biraz mat bir mürekkep fakat sabah güneşi altında daha canlı görünüyor. 

*Loş ışıkta test örneği

Koku bakımından Amerikan kuruluk olarak Avrupa diyebilirim normal kağıt ve kalem eşleşmesinde kuruma süresi oldukça hızlı yaklaşık 8 saniye fakat dippen ve dotpad ikilisinde bu süre ikiye katlanıyor.

Seri aynı diğer seri gibi 2oz yani 62,5 ML fiyat olarak fazla pahalı değil her bir ml 1 liraya geliyor.Bunu düşününce 50ml şişesi 80 lira civarında satılan Edelstein'ı sevgi ile yad ediyoruz blogca :) Cross mürekkeplerin arşivlik olması da cabası. Almak isteyenlere yeşilin de tonunu tavsiye ederim, süprizler barındırmasa da, ton olarak çığır açan renkleri olmasa da yinede güzel bir atılım olarak görüyorum Cross'un bu mürekkeplerini. 

Sevgiler
Historian

Lorem ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Comments


EmoticonEmoticon